Sunday, 26 March , 2023
امروز : یکشنبه, ۶ فروردین , ۱۴۰۲ - 5 رمضان 1444
تیتر اخبار »
  پرینت تاریخ انتشار : 04 فروردین 1401 - 8:04 |

با تاریخی ترین شهر شهرستان برخوار بیشتر آشنا شوید

شهر سین تاریخی ترین شهر شهرستان برخوار است که قدمت آن به ۲ هزار سال پیش بر می گردد. در این شهر آثار تاریخی گوناگونی از دوره های سلجوقیان و صفویه وجود دارد.
با تاریخی ترین شهر شهرستان برخوار بیشتر آشنا شوید

به گزارش ندای برخوار؛ سین را تاریخی ترین شهر شهرستان برخوار می خوانند و قدمتی ۲ هزار ساله دارد. در سال ۱۳۹۱ از روستا به شهر تبدیل می شود و حالا طبق سرشماری سال ۱۳۹۵ بیش از ۵ هزار نفر جمعیت دارد. مردمانش به تنهایی ۷۰ شهید، ۶ آزاده و ۶۰ جانباز را تقدیم انقلاب کرده اند و خم به ابرویشان نیست.

سخت می کوشند تا رزقی حلال داشته باشند و بیشتر مشغول کشاورزی، دامداری و قنادی هستند. این شهر در ۲۰ کیلومتری اصفهان قرار گرفته است و در سال ۱۳۴۵ درحالی که هنوز به شهر تغییر پیدا نکرده بود، جمعیتش را بالغ بر ۲ هزار نفر بر آورد کرده اند.

این شهر در گذشته های نه چندان دور، قنات های معتبر و بزرگی داشت، علاوه بر آن از شهرهای انگشت شماری است که نشانه هایی آشکار از تمدن و حضارت کهن محلی، بومی و کیفیت معیشت در آن هنوز باقی مانده است.

بناهای تاریخی و جاذبه های گردشگری

مسجد و مناره امام حسن مجتبی (ع)

در این شهر یک مسجد بسیار زیبا و دلپسند با مناره ای با شکوه از دوران سلجوقیان باقی مانده است. ایوان مقصوره و مناره آن نیز بسیار جلب توجه کننده است و نظر هر بیننده ای را به خود جلب می کند. در ضلع غربی مسجد، شبستانی زیبا و کوچک و مناره ای به ارتفاع ۳۰ متر واقع شده که از وسط انحراف دارد.

این مسجد در سال ۵۲۶ ه‍جری قمری ساخته شده و نقل می‌کنند که حضرت امام حسن مجتبی (ع) از این محل عبور نموده اند و بعید نیست که این جریان در زمان خلیفه دوم اتفاق افتاده باشد.

کتیبه ای در پایین مناره این مسجد وجود دارد که به خط کوفی آجری برجسته در ۴ سطر نام سازنده و سال ساخت مناره را بیان می کند. از دیگر ویژگی های این مناره، کتیبه کاشی فیروزه ای به خط کوفی مزین به آیه ۳۳ سوره فصلت به عنوان بلندترین کتیبه تاریخی در بالای مناره است.

در حمله مغول‌ها به ایران در سال ۶۲۵ هجری قمری، سپاهیان ایران در این روستا و در نزدیکی همین مسجد و مناره، با مغول‌ها درگیر شدند و آنها را شکست داده و تا کاشان عقب راندند.

کاروانسرای صفوی

همچنین در این شهر، کاروانسرایی قدیمی از دوره «صفویه» وجود داشته که متأسفانه با بی‌توجهی مسئولان از بین رفته است.

آستان مقدس امامزاده سید کمال الدین (ع)

امامزاده سید کمال الدین (ع) از نوادگان حضرت امام صادق (ع) است که در شهر تاریخی سین برخوار مدفون می باشند و با توجه به کرامت ایشان و اعتقاد مردم شیعه و شهید پرور شهر سین، اهالی شهر گلزار شهدا و قبرستان شهر را نیز در اطراف امامزاده قرار داده اند و در تمام روزهای پایان هفته به زیارت امامزاده و شهدا می روند و با نذر و نیازهای خود و طلب شفاعت از امامزاده، حاجات خود را از خداوند طلب می کنند.

کبوترخانه ها، آسیاب قدیمی و حمام قدیمی از دیگر آثار تاریخی شهر سین برخوار است.

سوغات

شیرینی

شهر سین سوغات متعددی را می تواند برای مسافران داشته باشد. یکی از سوغاتی های این شهر شیرینی است. این شهر تاریخی با بیش از ۱۸۰ واحد قنادی و ۲۸ نوع شیرینی و کیک، یکی از مراکز تولید و توزیع شیرینی در استان اصفهان محسوب می شود و بالطبع یکی از سوغات این شهر شیرینی هایش است.

خربزه

خربزه سین دارای شهرت ملی و از دیرباز مشهور بوده و هست. اکثر کشاورزان این شهر در فصل کشت خربزه زمین های کشاورزی خود را زیر کشت این محصول می برند. این محصول جالیزی شیرین سینی ها با کیفیت مطلوبش علاوه بر تامین بازارهای داخلی، به کشورهایی همچون عراق صادر می شود.

خربزه سین در حدود ۵۰۰ هکتار از مزارع کشاورزی این شهر کشت و به طور متوسط همه ساله بین ۳۰ تا ۴۰ تن خربزه برداشت می شود. گفته می شود قدمت کشت خربزه در سین متعلق به ۱۳۰۰ سال پیش بوده و اکنون در فهرست میراث ناملموس کشور به ثبت رسیده است.

آئین ۴۰۰ ساله سنگ زنی در عزای اباعبدالله الحسین (ع)

یکی از سنت های مردم شهر سین در ایام ماه محرم و سوگواری حضرت اباعبدالله الحسین (ع)، سنگ زنی است که قدمت آن در این شهر به بیش از ۴۰۰ سال پیش بر می گردد.

روایت های مختلفی از چگونگی و چرایی برگزاری این آئین وجود دارد اما در شهر سین این آئین را حكايت سوگواری و عزاداری قوم بنی اسد می‌دانند كه پس از واقعه روز عاشورا به كربلا می‌رسند و وقتی با پيكرهای بی سر و پاره پاره امام حسين (ع) و يارانشان مواجه می‌شوند، به نشانه عزاداری سنگ‌هايی را بر می‌دارند و به سر و صورت خود می‌زنند.

مشاهیر و مفاخر

سین علاوه بر داشتن آثار باستانی زیبا و باشکوه، دارای چهره های علمی بوده است که با مراجعه به کتب رجال و تاریخ، نام آن ها به چشم می خورد. ازجمله علمای مشهور شهر سین که در کتب رجال و تاریخ به آنها اشاره شده عبارت است از:

ابومنصور بن احمد بن علی بن شکرویه سینی اصفهانی، قاضی روستای سین (سین در آن زمان در مرکزیت واقع شده بوده است و مسیر مردم از اصفهان و تمام شهرها و روستاهای اطراف به سمت کاشان، قم و تهران بوده است.)

محمد ابن علی سینی، شاعر قرن ۳ هجری قمری

ابوغالب محمد ابن زکریای سینی، سازنده گنبد مسجد سین در سال ۵۲۶ هجری قمری

نجم الدین سینی، یار احمد اصفهانی سینی و یکی از سرداران شاه اسماعیل صفوی

ابومنصور محمد ابن زکریای سینی، برادر ابوغالب و از فقهای قرن ۴ و ۵ هجری قمری

انتهای پیام/

به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : ۰

17 − 10 =

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.