امروز : پنجشنبه, ۲۹ اردیبهشت , ۱۴۰۱ - 18 شوال 1443
- فیلم | ماجرای یک اعتراف
- برنامه خاموشی احتمالی امروز (۱۵ شهریور) در شهرستان برخوار
- مطالب عنوان شده در مورد قطار سریع السیر توسط عضو شورای شهر دولت آباد صادقانه نیست
- به نیروی جوان اعتماد کنیم/ امام خمینی (ره) انسانی تحولخواه و تحول آفرین بود
- صدور اخطاریه های زیست محیطی برای کارگاه های آلاینده در شهرستان برخوار
- جلسه تشکیل تعاونی ها توسط کارشناس اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان برخوار
- این اپلیکیشن را همین الان از گوشی خود پاک کنید
- یکی از معماهای پیچیده برای آمریکا، چگونگی برخورد با ایران است
- کرونا و آخرین آمارش در ایران؛ مجموع قربانیان از ۲۶ هزار نفر فراتر رفت
- استخدامی های هفته گذشته شهرستان برخوار
- صادرات دستگاه فلافل ساز ساخت برخوار به آمریکا
- حوزه مقاومت بسیج امام علی (ع) حبیب آباد پیام تسلیتی صادر کرد
- توزیع ۱۰۰ بسته معیشتی در مرحله چهارم کمک مومنانه در حبیب آباد
- آخرین آمار کرونا در ایران؛فوت ۳۳۲ بیمار در شبانه روز گذشته
دولت آباد شهر خوشه های زرین انگور/ با مرکز شهرستان برخوار بیشتر آشنا شوید
به گزارش ندای برخوار؛ دولت آباد شهری از توابع بخش مرکزی و مرکز شهرستان برخوار در استان اصفهان است. این شهر نزدیکترین شهر استان اصفهان به مرکز شهر اصفهان است.
این شهر با وسعت ۹۸۵ هکتار واقع در شمال شهر اصفهان و دارای آب و هوای گرم و خشک میباشد. فاصله این شهر از مرکز استان ۱۰ کیلومتر است. در سال ۱۳۹۵ جمعیت این شهر ۴۰،۹۴۵ نفر اعلام شد.
موقعیت طبیعی این شهر با داشتن ۳۳ رشته قنات در گذشته و بالغ بر ۲۷ رشته قنات کشاورزی از نظر منابع طبیعی در جایگاه قابل توجهی قرار دارد.
در این شهر دانشگاه های متعددی از جمله دانشکده علوم قرآنی استان اصفهان، دانشگاه آزاد اسلامی واحد دولت آباد، دانشگاه پیام نور واحد دولت آباد و حوزه علمیه خواهران نرجس خاتون دولت آباد وجود دارد.
لازم به ذکر است این شهر با توجه به دارا بودن منطقه کاملا صنعتی، یکی از بالاترین تراکم مراکز صنعتی از جمله کارخانه های آجر و سنگ و مصنوعات فولادی را نسبت به جمعیت در کشور دارا میباشد.
این شهر دارای پتانسیل های زیادی برای فعالیت های اقتصادی، عمرانی، ورزشی و… است و از این رو باید با مدیریتی جهادی شهر را به سوی آبادانی و پیشرفت حرکت دهیم.
پیشینه
شهر دولت آباد با پیشینه ای از دوران صفویه است؛ این شهر از مجموع چند روستا چون صالح آباد، بتکا آباد و دُرّه در زمان صفویه به صورت یک قلعه تشکیل گردید و نام دولت آباد به علت تشکیل هسته اولیه شهر توسط حکومت بر آن بنا نهاده شد. شهر دولت آباد تا چند دهه گذشته (بنا به بافتی که داشته است) دارای ۴ محله بنام های گرگو، شاه نشین، سَرجوب و محله شترخوان بود.
با توجه به موقعیت نزدیک شهر دولت آباد به اصفهان و وجود منطقه صنعتی حد فاصل این شهر با اصفهان، روز به روز رونق گرفت و هم اکنون جمعیتی حدود ۵۰ هزار نفر را به خود اختصاص داده است.
وسعت این شهر در عرض ۲۰ سال دو برابر شده و هم اکنون محله هایی چون لودِریچِه، کُربکَند، زمان آباد (امامزاده نرمی) جزء لاینفک شهر به حساب می آیند و وسعت شهر به ۹۸۵ هکتار با آب و هوایی گرم و خشک می باشد.
از آثار تاریخی شهر می توان به مسجد ۱۲ امام، خانه های تاریخی رنجبران و صادقی، بُرج های کبوتر چهارقلو و پِستانَک و بُرج آقا، مسجد کُربکَند و… اشاره کرد. دولت آباد با توجه به مرکزیت شهرستان دارای امکانات بیمارستانی و دانشگاهی و خدماتی قابل توجهی برای خدمت به شهروندان و دیگر هموطنان می باشد.
هسته اولیه این شهر قبل از سلسله صفویه به صورت قلعه کوچکی تشکیل و صرفا چند خانوار در آن می زیسته و بنابر روایات زمانی سیل جاری می شود و روستاهای زیر دست چون دره، بتکاآباد و صالح آباد مورد هجوم سیل قرار می گیرد.
دولت وقت صفوی آن روستا را به این قلعه کوچ می دهند و به عمران و آبادی آنجا می پردازد. از آن تاریخ به بعد این محل به نام دولت آباد نامیده می شود. در این هنگام بنایی به نام شاه نشین احداث می گردد که آثاری به جز محله ای به این نام از آن در دست نیست و در اثر سیل و گذشت زمان بطور کامل منهدم شده است.
گسترش شهر دولت آباد به عنوان مرکز بخش و توسعه فیزیکی و افزایش جمعیت آن طی سال های اخیر، بدلیل موقعیت خاص مکانی آن است. مکانی که از طرف دسترسی به شهر بزرگ اصفهان را امکان پذیر ساخته و از طرف دیگر شاید مراکز شهری و روستای شهرستان برخوار را به هم پیوند می دهد، به طوری که در مدتی کمتر از ۲۰ سال سطح شهر تا دو برابر افزایش و مراکز روستایی مجاور را نیز در بر گرفته است، روستاهایی مانند لودریچه، کربکند و زمان آباد امروزه در دل شهر دولت آباد و جزء لاینفک این شهر محسوب می شوند.
کشاورزی دولت آباد برخوار
از ویژگی های کشاورزی این شهر می توان به دشت دولت آباد اشاره کرد که از جمله دشت های مستعد استان می باشد که عمده محصولات کشاورزی گندم، ذرت علوفه ای، جو، یونجه، آفتابگردان، چغندر قند و لبو، باغات انگور، انار و محصولات صیفیجات و سبزیجات، گوجه و پیاز از آن قابل برداشت می باشد. دامداری های این شهر بالغ بر ۳۴ واحد دامداری سنتی و ۵ واحد صنعتی و تعداد ۲۰ واحد مرغداری می باشد.
صنایع دستی
در گذشته نه چندان دور قالی بافی برترین هنر مردمان این شهر به حساب می آمد و نقشه های دولت آبادی هنوز هم جایگاه خود را در این صنعت حفظ کرده است. از جمله صنایع دیگر این شهر می توان به کارگاه های طلاسازی، مبل سازی و منبت کاری اشاره کرد.
انتهای پیام/
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.